lørdag den 29. januar 2011

UPS!!!

Udsalg hos Mosters stoffer... 50% på alt - men kun i dag lørdag... UPS - faldt i igen... Suk, jeg må nok bare acceptere at jeg er storforbruger - stofmisbruger ;-)))

Rigtig god weekend til alle, jeg skal SY - er jo nød til at få brugt noget af det jeg HAR, når der nu IGEN kommer nye stoffer hjem :-D

torsdag den 27. januar 2011

Vesten er færdig og det går fremad med tæppet!

Den blå vest er færdig - det vil sige - det har den været i over en uge nu, men jeg har stadig ikke fået skyllet den op så jeg kan få taget et ordentligt billede ;-))

Vi har været på tur til Odense og besøge knægten og hans kæreste - skøn tur og vi måtte naturligvis lige forbi Stof og Stil, hvilket kostede lidt over 500,- nå pyt, udvalget her på Bornholm er mildest talt begrænset!

Jeg elsker mit syværelse, med min saglig mormors radio i vindueskarmen stående på P4 Bornholm og ellers inspiration hele vejen rundt om mig!



Det går stille og roligt fremad med tøsens tæppe, det tager tid, men er dejligt afstressende at lave (ikke fordi jeg overhovedet er typen der stresser!) men jeg får syet en masse gode tanker og ønsker med ind i tæppet.

Her er så de første 6 af ialt 15 firkanter, det skal nok blive præcis så tøset som hun ønsker!

fredag den 7. januar 2011

En opdatering på Helenes tæppe.

Sikke et projekt jeg har kastet mig ud i ;-)) Først problemerne med at få printet samme størrelse ud på det dertil indkøbte papir - det er lidt af et projekt!
Når det slag så var vundet - hjernen over computeren! - kom det faktum at prineren som lige havde printet 96 sider ud, havde printet dem ud i en størrelse på 1 cm større end originalen. Fint nok ikke? Syntes jeg da var helt fint - indtil  jeg ved symaskinen havde problemer med at stofstykkerne var lige små nok.... Tjah, dem havde jeg jo skåret ud efter målene i bogen - INDEN jeg fik papiret hjem så jeg kunne printe ud!

Heldigvis var det kun nogle få der var for små, så der var ingen større skade sket - men noget har jeg da lært!!! Rækkefølgen af arbejdsgangen!.....!

Nu er jeg så endelig igang med syningen af stjernerne - har fået syet 2, hver har taget en dag og der skal ialt 28 til - tøsens fødselsdag er midt i marts - så mor her har travlt!


 Det er "Ohio" stjernen fra 50 Fabulous Paper Pieced Stars, hvor jeg har tilføjet de pink hjørner fra en af de   andre stjerner i bogen, da jeg ellers syntes den blev lige fersk nok! 

søndag den 2. januar 2011

Hvilket papir til Paper Piecing?

Så er jeg klar med alle delene udskåret til Helenes tæppe. Af skade bliver man klog, så stoffet ER vasket!
Syværelset har fået en overhaling, så der er klar til mit nye projekt men...
Hvilket papie skal man bruge til at printe ud på? Det skal jo være noget der ikke krøller når man stryger på det, tyndt nok til man kan se igennem og det skal opsuge alt blækket fra printeren, så det ikke smitter af på stoffet.... Indtil videre har jeg kun syet direkte på Rasterquick sååå....
Det sikreste må være at købe papir som er dertil - selvom det jo nok er temmelig dyrere end "almindeligt" papir.
Jeg fandt papir hos "Calico" på nettet og har bestilt 2 pakker med det samme.
Jeg har bestemt mig for at tæppet skal være 4 felter i bredden og 7 i længden og da der går 4 dele til hver felt er det ialt 28 felter á 4 dele altså 112 stk papir og hver pakke indeholder 100 ark såå... ;-)
Her ligger delene så linet op og venter på papiret...
I mellemtiden kan jeg jo så strikke videre på mine 2 projekter. De er faktisk begge så  småt ved at være færdige. Den jeansblå vest mangler jeg kun nogle centimeter på snoningsbåndet til halsen så er den færdig, og trøjen i det rødlige mix garn mangler kun få pinde så er bullen færdig og så mangler bare ærmerne på den!