lørdag den 28. januar 2012

Nu leger jeg med EQ programmet!

Det er utroligt så meget det program kan... det tager bare tid og kreativitet at lege med!
Se feks her....


Det er den samme grund skabelon, men så forskellig i udtryk, bare grundet farvevalget. Personligt kan jeg jo absolut bedst lide den øverste, men den nederste er lavet efter farverne i vores sofahjørne, så det skulle jo nok være den, hvis jeg skal sy den....
Man kan få den skrevet ud med sågar stofforbrug i de forskellige farver, de enkelte mønsterdele separeret og nummereret, om det skal være til "alm" syning eller som Paper Piecing - jeg er vildt imponeret!
Jeg leger videre. Ha en go da!

torsdag den 26. januar 2012

Må man kopiere mønsteret?

Jeg har forelsket mig i mønsteret på bagsiden af den nye 20 kroners jubilæumsmønt.
Mon man må kopiere det og lave en Quilt?


mandag den 23. januar 2012

Så mange ideer, og så lidt fritid.....

Jeg har taget lidt af foråret ind i stuen.
Er godt i klemme, for jeg vil så gerne sy hele tiden, og strikke hele tiden, og lære Electric Quilt programmet rigtig at kende, og og og.....
Men i min frustration, tjah, så nyder jeg blomsternes healende virkning.


tirsdag den 17. januar 2012

Strikkemaskinerne skifter generation!

Jeg startede med at strikke på strikkemaskine i 1987, senere blev det til uddannelsen på Hellerup Textil seminarium i linien - strik.
Mange beklædningsgenstande er det blevet til i årene derefter, men efter mange "sving" i livet, måtte jeg af økonomiske årsager sælge min trofaste maskine.

Nu har jeg så "arvet" min mors 2 store elektroniske strikkemaskiner med dertil hørende tilbehør, og garn i læssevis! Guder hvor jeg glæder mig til at komme igang, har glemt alt, og kender slet ikke hendes maskiner, men jeg er autodidakt på SÅ mange punkter, så jeg skal nok lære det også!

men PLADSEN....... Enhver der har set en strikkemaskine ved at den fylder noget mere end en rundpind! og jeg får 2......!!!!! Hmm.... Hulkortsmaskinen må altså blive i dens kasse foreløbig!

Hvor jeg glæder mig tiil alle disse helligdage der er i foråret, for nu kniber det seriøst med timerne i døgnet, for jeg elsker mit patchwork og jeg har slet ikke sat mig ind i EQ7 programmet endnu (computeren har været sendt til rep) og når strikkemaskinerne så også kommer......?!
Hvad skal en stakkels håndarbejdsramt Qvinde så gøre?

Heldigvis går det virkelig fremad med Helenes tæppe, det er gået fra at være et problematisk projekt, til et rigtigt "tøsetæppe"

tirsdag den 3. januar 2012

Så blev det 2012.


Jeg vil sige, at 2011 har været det absolut bedste år i mit liv, og for første gang var jeg forventningsfuld nytårsaften.
Af de ting jeg fik afsluttet i 2011 var det vigtigste at jeg - og mange andre - for alvor fik set, hvor kold og beregnende min x er, og jeg har tabt alt for ham.
Det er befriende ikke at føle at man behøver tage ham i forsvar, nu er han bare fortid!
En anden ting er at være igennem tiden med gældssaneringen, en situation som førhen nævnte person nødvendiggjorde.
Det var en særdeles hård og ubehagelig tid, som strakte sig fra marts til juli, men jeg kom ud på den anden side, stærkere end nogensinde!
Så startede tiden med håb og virkeliggørelse af det der indtil nu kun kunne blive i fantasien.... huskøb og vores bryllup :)
Jo jeg er forventningsfuld, jeg har mine unger omkring mig, verdens skønneste mand, vi er sunde og raske, pragtfuldt hus, vidunderligt liv, skønne venner, godt job og kolleger - og frem for alt - styr på min økonomi!
Og når jeg har tid og behov, de bedste muligheder for at udfolde min kreativitet gennem mit patchwork, min strik og mine blomster!
Så langt er mit tæppe nu kommet.
Jeg kæmper stadig lidt med EQ7 og udprint, og så har jeg fået garn hjem.... Til en kjole tror jeg.....