mandag den 25. juni 2012

Så begynder lageret at blive fyldt op!

Min store lidenskab, foruden Patchwork, er jo strømpestrikning!
Det er jo - trods alt - grænser for hvor mange par strømper en familie kan bruge, så nu strikker jeg strømper til salg!
Manden har komponeret en flot banderole, med vaskeanvisning, og så må jeg jo bare strikke så der er en god portion!

Jeg har fundet ud af, at lydbøger er alletiders at lytte til, samtidig med monteringen af strømperne, så det er ren hygge!


mandag den 18. juni 2012

Min egen Middelaldermand!

Jeg har jo syet en dragt til manden. Han går som guide på vores elskede Hammershus og det skal jo være autentisk, så det var et større projekt!

Først udvælgelsen af farven! Læse om farvning i middelalderen, hvilke folkelag brugte hvilke farver og derfra udvælge fra hvilken "stand" han ville være.

Dernæst finde stoffet - i farven - til en pris der kan betales! Han er jo ikke nogen gnom - manden min!

Mønster.... Haves ikke, findes formodentlig, men hvor? Jeg fandt ikke noget, men heldigvis havde jeg jo set hans gamle dragt og derudfra, med målene taget på ham selv, kreerede jeg så dragten!
Klipning - intet problem! Syning - pice of cake! Og.... Så var der jo lige alle de der små håndsyede stikninger som er i HVER syning.... Se DET var udfordrende. Ikke fordi det var svært, det er bare en ri-ning, men der er altså langt rundt i kanten på den Kjortel!!!! Samt alle de andre kanter, så det tog faktisk nok det meste af tiden jeg har lagt i dragten sammenlagt.

Han er glad for den, og han ser også godt ud - eller hvad syntes du?


Første gang den skal bruges er i aften fra 21 - 22!


Godt han faldt for middelalderen (når han nu lever sig så meget ind i den)... og ikke stenalderen ;-))))

lørdag den 16. juni 2012

Garnudsalg! sagde manden....

Det skulle han aldrig have gjort...
Nu er jeg så heldig, at manden til hende der har netop den garnforretning, er radioamatør - ligesom min mand er!
Se hvad det resulterede i - garn til 10 par strømper.
Jeg planlægger at strikke strømper til salg på julemarked :)


onsdag den 13. juni 2012

Sidder i haven og nyder varmen :)

I går fik jeg syet en strud til manden, den har jeg så i dag fået håndsyet en pyntestikning på. Det ser ganske "rigtigt" ud!

Jeg ved ikke altid hvorfor og hvornår jeg har en mindre god dag, men det er så i dag, så jeg har sovet lidt og ellers bare taget den med ro. Lige nu sidder jeg i haven og vogter over hvalpen, for i aftes afværgede vi lige et angreb fra genboens kat.... Den ville have angrebet hvalpen, så det er slut for den at være i vores have! Fra nu af får den vand!

Solen skinner og hvalpen hygger og jeg strikker på mandens sweather, han er et sted på øen med en busfuld engelsktalende turister, som han giver en oplevelse med sin guidning. Glæder mig til at høre om hans tur rundt på vores smukke ø!


onsdag den 6. juni 2012

Drops trøjen færdig ,-))

Jeg har jo denne her i forvejen, men i andre farver og mindre...
Det har irriteret mig grænseløst at den "deler" sig foran og jeg går hele tiden og trækker den sammen omkring mig! Nok af det - nu har jeg strikket den 2 str større og den er stor nok  nu ;-)

Bemærk
venligst
det
smukke
Vikinge
smykke
der
holder
trøjen sammen!

Gave
fra
manden!







Jeg har faktisk haft trøjen liggende færdig i et par uger, og selvom det absolut er den trøje af alle dem jeg har strikket, der er mindst monteringsarbejde på, er det altså stadig et overkom!!!!!

Heldigvis var det sydag i går og Letten kom. Hun havde et nyt kjoleprojekt der skulle påbegyndes og derfor passede mit monteringsarbejde fint til ;-)) så kunne jeg nemlig have et øje med på hendes arbejde (hun syede nemlig også på min maskine og selvom hun er go, er maskinen stadig en anden end den hun er vant til!) og fik så monteret trøjen færdig - uden det føltes hverken som et overkom og/eller kedeligt og jupti!
Min trøje er færdig ;-))

Nu skal jeg så igang med mandens trøje, den glæder jeg mig til at strikke. Det er godt nok tykkere garn og dermed pinde, og allerede i ribben mærkes det i hænderne, men den tager den tid den gør og den skal nok blive et hit ;-)

Jeg har jo også et stort patchworkprojekt under opstart.....

mandag den 4. juni 2012

Fars dag på trapperne!

Tjah... Nu har vi jo fået en "søn" og så må Scor jo give sin far en fars dags gave!
Han - manden - var nød til selv at hente den, sådan en er jo temmelig tung!
Så han har fået den og den er samlet (de par skruer!) og i morgen - på Fars dag, skal han bruge den for første gang!
Han er allerede glad for den, se selv ;-))

Se de her 2 hyggefyre!

Så nu ser jeg frem til at skulle spise grill mad det meste af sommeren, for ikke at tale om vinteren ;-)) ikke nok med at det minimerer bruget af køkkenet, men det er jo også fedtreducerende og det tager vi nok ikke skade af ;-))

Derudover er garnet kommet til mandens sweather. Jeg har bestemt mig for at strikke denne her!

Drops kommer med nogle fantastiske modeller efter min mening, og det er længe siden jeg har strikket en model med snoninger. Så nu skal det være! Der går ca 28 nøgler til og de er kommet hjem. Drops havde tilbud i sidste måned (maj) og der nåede jeg lige at bestille garnet ;-) Der er jo lidt forskel på om man skal give 22 kr pr. nøgle eller 15 kr - især når der skal bruges 28!

Valget af farve er faktisk den lysgrå som den i forvejen er strikket i ;-))

Forøvrigt er vi gået igang med højtlæsning igen... Vi er startet forfra på Harry Potter serien, så mon ikke jeg bliver færdig med trøjen i løbet af mandesn højtlæsning??? Der er ialt 7 bøger - nogen  ordentlige moppedrenge ;-)))))))))

lørdag den 2. juni 2012

Så er mandens dragt ved at tage form!

Jeg går aldrig syet så mange kiler i noget som helst før! Formoder man ikke kunne væve særlig brede stykker stof, derfor alle kilerne.
Dragten er I hør, for eftersom han guider om sommeren, ville en dragt i uld være alt for varm.
Der er også bukseben til, og der skal farverne være modsat på dragten!

Jeg ved ikke lige hvad der skete da jeg skulle udregne stofforbrug, men jeg mangler ikke....! Nå, det kan så blive til foring i en uldkappe, for sådan en er han nød til at have hvis han skal guide om aftenen.
Hammershus er smuk og bestemt mange besøg værd, og har man så en guide som min mand her, så får man virkelig indblik i middelalderens levevis.
Bare man husker at få tøj nok på, for uanset hvordan vejret er, blæser det altså deroppe på toppen af vores smukke ø.
Rigtig god weekend.