lørdag den 22. september 2012

Weekend og efterårsvejr!

Vi kørte en tur, ville ud og gå på toppen af øen, kom også ud af bilen og et stykke på vej - men så kom regnen! Ikke at vi har noget imod at stå og kisse misse under et stort træ i regnvejr, men hunden! Han syntes ikke det var hyggeligt, så vi skyndte os tilbage til bilen og hjemover!
Efteråret er startet, farverne begynder at ses her og der, og snart kan vi nyde efteråret i al sin pragt. Den smukkeste årstid :)
Også den hyggeligste, vil jeg lige pointere!
Selv sidder jeg i sofaen med en kop te og mit nyeste strikketøj indenfor rækkevidde. Der er brænde i brændeovnen og flammernes knitren og varmen... Så må det for min skyld gerne regne udenfor!


Som den opmærksomme læser nok kan se - måske allerede har opdaget, er farverne i mit sjal... Efterårets!

Jeg har, godt nok af nød da de "normale" pinde var udsolgt, denne gang strikket på "Knit Pro" pinde.
Jeg plejer at strikke på de almindelig grå pinde, tror på at de blanke giver mig hovedpine grundet genskin, og har altid gået meget langt udenom træ/bambus, men, men ,men... De her "Knit Pro" er altså slet ikke så ringe.
Man køber dem i samlesæt, pindene for sig og wiren for sig og så skal de drejes sammen. En gang følte jeg at det var drejet løs, men så var det bare at dreje dem ind igen - denne gang lidt mere stramt.
Det var nemt at sende manden ned efter en wire i 60 cm, og det var nemt at skifte fra 40 cm til 60, sååå...
Det er nok mine pinde i fremtiden!

Rigtig god weekend :)

mandag den 17. september 2012

Så blev sjalet færdigt.

Jeg har strikket dette skønne sjal i Delight, et Drops garn.
Desværre fik jeg vist startet forkert, og mangler en række spidser, derfor blev sjalet jo ikke "halv sol" men mindre... Det har så ligget et stykke tid, blev faktisk lagt ind i et skab i kælderen - ude af øje, ude af sind....

Så forleden, når jeg blev strikkeinspireret igen, tog jeg det frem og vupti, fik jeg ideen til, hvordan det skulle "ordnes"


Jeg har strik meget nær mit hjerte, men også patchworken fylder jo meget, er hver sin ting, til hver sin tid.

Når jeg syer, er jeg "isoleret" fra familien, forstået på den måde, at jeg sidder for mig selv med min maskine og radio. Det er skønt og jeg trænger til den tid for mig selv - det tror jeg alle gør!

Når jeg sidder med et strikketøj, sidder jeg "hos" og kan være med i samtaler/tvudsendelser m.m.
Heldigvis forstår manden at hvis jeg siger - lige et øjeblik, jeg tæller! så venter han pænt ;-))) Jeg har nemlig en meget talende mand, heldigvis er han også intelligent, så han er spændende nok at høre på ,-))))

Her er sjalet så forfra


På den workshop jeg deltog i, blev jeg inspireret til at strikke endnu et sjal. Et i mange farver, både i bund og som mønsterfarve. Det er godt nok længe siden jeg har strikket farvestrik - Fair Isle - for da jeg fik strikkemaskinen... tjah... så var det ligesom spild af tid.
Derfor et sjal - med langt imellem mønsteret, for netop det vil man IKKE strikke på maskine!
En maskine er begrænset til 200 masker og et sjal bliver måske taget ud til tilsidst 600 masker, OG et mønster hvor der er langt imellem mønstrene... På maskinen ville det give alt for lange tråde på bagsiden, den kan jo ikke "sno" garnerne ,-))) Så føler jeg ikke at det er "spild af tid"

Jeg er virkelig blevet inspireret til strik igen - det er helt vildt. Jeg kom da også til at købe for 450,- garn hos Holst, så det venter jeg nu længselsfuldt på, så jeg kan komme igang med det sjal ;-))
Men for ikke at spilde "ventetiden" blev dette første sjal færdigt - og så kan jeg med god samvittighed give mig i kast med det nye sjal. Jubii ;-)

Heldigvis har jeg jo stadig mandens Aran sweather, så jeg kan skifte lidt imellem den ene og anden strikke form og tykkelse på pinde og garn ;-)

Lad kreativiteten blomstre!

søndag den 16. september 2012

Foredrag og workshop.

Det var nogle skønne timer, i selskab af en masse ligesindede strikkere.

Masser af inspiration blev det også til, og nu er mit ønske bare, at vinteren bliver lang og kold, så vi alle får tid til vores ynglings beskæftigelse.

Jeg har "kommet til" at købe lidt ekstra garn... Mangler nuancer, der går ca 20 forskellige til, til det sjal jeg gerne vil strikke.

Et stemningsbillede :)


onsdag den 12. september 2012

Klar til workshop i weekenden.

Endelig - endelig et kursus/workshop på Bornholm! Og jeg KAN deltage - jubii :)

Det er Christel Seyfarth der kommer fra Fanø for at udøse af sin viden og inspirere os til at turde :)

Kom an bare ... Min strikkekurv er klar :)


søndag den 2. september 2012

Lidt mere "Lone Star"

Når jeg rigtig skal slappe af, sætter jeg mig ved maskinen, tænder for min radio der står i vindueskarmen, og nyder min farveleg.

Jeg har lidt problemer med mine arme for tiden, så jeg opvarmede pøllen med gryn i microovnen og lagde den i nakken/over skuldrene. Det virkede, skuldrene blev nede, og en dejlig varme bredte sig i musklerne.

Så fik jeg syet endnu nogle log cabin felter, alt imens Pia Kærsgaard tonede i "Radio Hak", blandet med god musik.

Jeg måtte lige lægge felterne ud og se hvordan det nu tager sig ud. Jeg har syet 32 udaf 56 felter, så det går fremad. Jeg skatter min mands mening meget højt, og sammen er vi enige om at felterne skal plaseres således. Hvad syntes du?



Det er kun et oplæg, men viser trods alt ideen temmelig godt. Den lilla kant skal naturligvis fortsætte hele vejen rundt om stjernen.

Nu skal jeg så bare skære strimler i de gyldne farver, så jeg kan lave trekanterne til indramning, for de skal være i længde med de lilla strimler - typisk! ;-))

Hvor er jeg glad for at jeg har mit patchwork, for jeg har en rigtig øv - dag (ondt i kroppen) og legen med stofferne, farverne, ideerne, mulighederne - alle de skønne positive ting som min kreativitet giver mig, det får kompenseret noget på den negative konto.

Kreative evner - er en gave! Tak for den!